A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Державний навчальний заклад
"Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник"

Предметна декада по професії «Конторський службовець (бухгалтерія); контролер-касир»

Дата: 24.02.2016 15:57
Кількість переглядів: 485

З 8 по 19 лютого 2016 року в ліцеї проходила декада по професії «Конторський службовець (бухгалтерія); контролер-касир». Професійна декада є ефективною формою позакласної роботи, яка сприяє розвитку інтересу учнів до професії, підвищенню освітнього рівня, виявленню здібних учнів, метою професійного зростання та активізації творчості педагогів, поширення передового педагогічного досвіду що спонукає до творчості, постійної самоосвіти, активного впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес.

Участь у різних заходах під час декади дала змогу простежити професійне зростання педагога: від творчого викладача до майстра своєї справи, що позитивно впливає на загальний результат роботи педагога. Адже тільки у творчого педагога — творчо розвинені учні. Інноваційне спрямування заходів допомагає активізувати творчість педагога, спонукає їх до впровадження нововведень.

Декада пройшла цікаво, різноманітно та змістовно. Під час якої були проведені: виставка рефератів, кросвордів, газет, книг; конкурс фахової майстерності по професіям «Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)», «Контролер-касир»; науково-практична конференція «Регулювання бухгалтерського обліку в Україні»; дискусія «Чи сучасна моя професія конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)?»; лекції «Сутність грошей. Види грошей», «Історія штрихкоду»; позакласні заходи «Гроші. Історія виникнення», «Безпечний Інтернет», «Гроші – гарний товариш чи поганий друг?»; усний журнал «Моя професія потрібна людям»; тренінг «Реклама професії»; невідоме про відомих «Скупий і ще скупіший»; круглий стіл «Техніка і механізація торговельних розрахунків»; інтелектуальна гра з предмету: «Товарознавство непродовольчих товарів» та ділова гра «Ми майбутні бізнесмени»; конкурс “Знавець своєї справи”; виставка технічної творчості. Проводився конкурс фахової майстерності серед учнів ліцею з професій «Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)», «Контролер-касир» з метою виявлення обдарованих учнів, підвищення майстерності та розвитку творчих здібностей, освоєння учнями високопродуктивних методів праці.

Організували та провели конкурс викладачі лабораторно-практичних занять Будковська Світлана Павлівна та Варівченко Антоніна Вацлавівна. Всі учасники справилися з поставленим завданням. У групі Б-13-7 пройшли ділова гра та інтелектуальна гра, які провели викладачі Будковська Світлана Павлівна та Попович Людмила Григорівна. Команди учнів успішно справилися із поставленими завданнями. Учні працювали за комп’ютерами та касовими апаратами. Підсумовуючи, учні навели аргументи, для чого необхідно вивчати контрольно-касове обладнання.

У групі Б-15-4 було проведено заходи педагогом Варівченко Антоніною Вацлавівною у вигляді дискусії та бесіди. Була поставлена мета: систематизувати знання по професії «Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)»; показати переваги, значимість і необхідність даної професії розвивати інтелектуальні здібності, уміння висловлювати власну думку, аргументувати її, сприяти підвищенню інтересу учнів до вивчення своєї професії, створювати умови для самовираження особистості учнів, стимулювати прагнення до самовдосконалювання.

Викладачі спецпредметів з професії «Контролер-касир» Будковська Світлана Павлівна, Попович Людмила Григорівна та Блажко Галина Анатоліївна провели лекцію, усний журнал, круглий стіл з учнями групи Б-13-7. Учні ознайомилися з цікавинками даної професії. На даних заходах було використано презентаційні матеріали та відеофільми.

Була проведена науково-практична конференція. Викладач Варівченко Антоніна Вацлавівна поставила перед собою мету: розширити кругозір учнів та їх знання про регулювання та перспективи розвитку бухгалтерського обліку в Україні, розвивати інтелектуальні здібності, уміння висловлювати власну думку, аргументувати її, сприяти підвищенню інтересу учнів до вивчення бухгалтерського обліку.

Викладачі Будковська Світлана Павлівна, Котлярова Оксана Валентинівна та Попович Людмила Григорівна провели позакласні заходи професійного спрямування у формі вікторин та конкурсів з учнями груп Б-15-4, Б-13-7. Учні виявили високий рівень теоретичних знань та професійні уміння та навички. Був проведений тренінг викладачами Котляровою Оксаною Валентинівною та Варівченко Антоніною Вацлавівною. Під час якого учні отримали нові знання та навички, переглянули власні цінності та пріоритети.

Під час декади учні подивилися фільм про розвиток комп’ютерних технологій. Викладач Варівченко Антоніна Вацлавівна провела урок з бухгалтерського обліку на тему: «Облік коштів, розрахунків та інших активів». Урок проходив у вигляді аукціону. Під час аукціону Антоніна Вацлавівна вказувала і виправляла помилки в процесі виконання вправ учнями. Були правильно підібрані вправи за рівнями складності. Учні до виконання завдань ставилися з великим ентузіазмом, охоче їх вирішували.

Більша частина уроку містила контроль за набутими знаннями. Проведена виставка технічної творчості. Були виставлені творчі роботи учнів: картини з копійок, грошове дерево, вироби з цукерок та гофропаперу, біжутерія ручної роботи, інше. Такі виставки дають учням можливість самоствердитися, повірити у власні сили, самовдосконалитися.

Під час декади були підготовлені такі публікації та плакати: «Касові апарати», «Реклама в нашому житті»; «Інтернет та навчання»; «Підприємництво – мрії чи реальність?»; «Історія торгівлі»; «Гроші і сім'я». Подяками за активну участь у конкурсах були відзначені учні групи Б-13-7: Пікульська В., Махиборода А., Кащук М., Павлюк Т., Попович В. та учні Б-15-4: Деркач А., Шестопалюк А., Антонюк М, Стець А., Владика Д., Шевчук А.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора