A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Державний навчальний заклад
"Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник"

Декада по професії « Кухар; офіціант»

Дата: 02.01.2014 16:25
Кількість переглядів: 381

У ДНЗ «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник» з 9.12.2013 р. по 20.12.2013 р. проходила предметна декада по професії « Кухар; офіціант». Розпочалась декада конкурсом стінгазет та публікацій, присвячених історії розвитку професій кухаря та офіціанта. Цікаві заходи та відкриті уроки, підготовлені та проведені майстрами і викладачами, були спрямовані на популяризацію професій, зацікавленість учнів до обраної сфери діяльності, розвиток їх творчих здібностей. Учні не тільки демонстрували здобуті теоретичні та практичні знання, а й свої творчі вміння. 

Цікаво пройшов конкурсно-розважальний захід «Я- кухар!», який складався із двох етапів: «Вмілі кухарі», підготовлений майстром виробничого навчання Доценко О.І. з групою КО-13-6, та «Найкращі офіціанти», підготовлений майстром виробничого навчання Ратніковою Т.Г. з групою КО-13-5. 

Учні групи КО-11-3 з майстром в/н Гульчук А. М. провели для першокурсників виставку засервірованих столів. 

Третьокурсники ознайомили першокурсників з історією розвитку цієї творчої та креативної професії за допомогою цікавих конкурсів професійної майстерності та конкурсів засервірованих столів. 

Не менш захоплююче проходили конкурси професійної майстерності. Конкурси проводився з метою підвищення рівня професійної підготовки, розвитку творчої активності, вмінь і навиків учнів, вдосконалення організації та змісту навчання при підготовці кваліфікованих робітників по професії «Кухар, офіціант». 

Тиждень кухарів завершився Днем відкритих дверей, що відбувся 19 грудня. 
Цей день став черговою чудовою нагодою для зустрічі представників ліцею та Хмільницького міжрайонного центру зайнятості з учнями шкіл міста. 

Добре відомо, що жоден захід не проходить без почесних гостей. Таким почесним гостем на нашому святі була працівник міжрайонного центру зайнятості Оксана Петрівна Литвинюк. 

В актовому залі провели урочистий прийом гостей. Перед присутніми виступив директор ліцею М. П. Коломієць. Микола Петрович привітав дітей та побажав успішно скласти випускні іспити в школах. Ну й, зрозуміло, запросив усіх випускників на навчання в наш ліцей. 
Учні мали можливість переглянути фільм про навчальний заклад. Тут же можна було ознайомитися з виставками робіт гуртків технічної творчості, на яких з гордістю демонстрували свої знання і вміння учні спеціальності "Кухар; офіціант». 

Учасники продемонстрували свою майстерність в оформленні столу, обслуговуванні відвідувачів у реальних умовах, вміннями складати серветки та граційно рухатися з тацею; продемонстрували свої поробки із солоного тіста, з макаронів та з продуктів харчування. Кожна робота – це своєрідний шедевр, частинка вкладеної душі, яка дарує незабутні емоції та відчуття. 

Виставка «Звичайні та водночас незвичайні овочі», у якій взяли участь учні груп кухарів I, II, III курсів, створили незабутню атмосферу та справили неймовірне враження на гостей. 

Учні мали змогу обмінятись досвідом, продемонструвати свою професійну підготовку та творчі навички ,здобуті у стінах ліцею. 

Переможці конкурсу були нагороджені грамотами та цінними подарунками від міжрайонного центру зайнятості. 

Колектив навчального закладу провів цікаву оглядову екскурсію територією ліцею, яка супроводжувалася бесідою про становлення ліцею, завдання професійної підготовки, учнівське і громадське життя закладу. В ході екскурсії гості мали можливість побачити оновлені навчальні майстерні та аудиторії, ознайомитися з матеріально-технічною базою ліцею. 

Панувала атмосфера затишку та комфорту. 

Важка, але одночасно і захоплююча професія кухаря та офіціанта приносить людині велике задоволення: вона дає їй можливість щодня переконуватися в необхідності і важливості своєї роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора