A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Державний навчальний заклад
"Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник"

Декада "Кухар; офіціант" в ліцеї

Дата: 10.01.2012 16:31
Кількість переглядів: 498

З 5.12.2011 р. по 16.12.2011 р. у Професійному ліцеї сфери послуг м.Хмільник відбулась декада професійної майстерності учнів кулінарного профілю, організація якої була на досить високому рівні. Розпочалась декада конкурсом стінгазет, присвячених історії розвитку професій кухаря та офіціанта. Цікаві заходи підготовлені та проведені майстрами і викладачами були спрямовані на популяризацію професій, зацікавленість учнів до обраної сфери діяльності, розвиток їх творчих здібностей. Учні не тільки демонстрували здобуті теоретичні та практичні знання, а й свої творчі вміння. 

Цікаво пройшов конкурсно-розважальний захід «Цікава кулінарія», який складався з двох етапів : «Найкращі кухарі», підготовлений майстром в/н Доценко О.І. з групою КО-10-5, та «Кмітливі офіціанти», підготовлений майстром в/н Попович Л.Г. з групою КО-09-1. 
Учні Групи КО-10-5 з викладачем Юхименко Т.Г. провели для першокурсників лекцію на тему «Овочева кухня народів світу». Лекцію доповнювали вікторина, дегустація виробів, а також кожен бажаючий мав змогу отримати рецептури приготування представлених та обговорюваних страв. 

Третьокурсники ознайомили першокурсників з історією розвитку цієї творчої і креативної професії за допомогою цікавих конкурсів професійної майстерності та конкурсів засервірованих столів. 

Завершували тиждень кухарів учні групи КО-09-01 розважальною газетою «Кулінарія жартома і серйозно». Учні підготували пісні, вірші, в яких оспівується професія кухаря, а також звернули увагу на важливість й необхідність розвитку галузі харчування. Найважливішим та найцікавішим моментом завершення декади кухарів та офіціантів була виставка «Овочева елегія» та виставка робіт кулінарних гуртків, які підготовали учні груп КО-10-5, КО-09-1, КО-11-3, КК-11-9. Учні мали змогу обмінятись досвідом, продемонструвати свою професійну підготовку та творчі навички здобуті у стінах ліцею. 

Важка, але одночасно і захоплююча професія кухаря та офіціанта приносить людині велике задоволення: вона дає їй можливість щодня переконуватися в необхідності і важливості своєї роботи. 

Якщо ви любите готувати, хочете придумувати нові, нікому не відомі страви, хочете годувати людей смачно і поживно - вибирайте професію кухаря та офіціанта!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора