A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Державний навчальний заклад
"Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник"

Інформаційні заходи від Представництва ЄС у Хмільнику 

Дата: 19.02.2019 19:20
Кількість переглядів: 464

Інформаційні заходи від Представництва ЄС у Хмільнику 

Делегація Представництва Європейського Союзу в Україні провела 14 лютого 2019 року інформаційні заходи у Державному навчальному закладі «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник»

Заходи Представництва ЄС у Вінницькій області є частиною серії інформаційно-просвітницьких заходів, які   Представництво ЄС в Україні проводить по всій країні. Мета – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Гра «Еліас» для молоді на тему Європейського Союзу

Державний навчальний заклад «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник» (м. Хмільник, пл. Перемоги, 7), актова зала

Учні ліцею були активними учасниками Гри «Еліас».

«Еліас» на європейську тематику – це настільна гра, мета якої в розважальний спосіб підвищити рівень обізнаності молоді щодо Євросоюзу, країн-членів ЄС, їх визначних пам’яток, відомих діячів, творів культури, історичних подій, традицій тощо. Крім того, учасники гри матимуть змогу покращити інтелектуальні навички та відчути командний дух.

Правила гри «Еліас»

Alias – це настільна гра, мета якої полягає в поясненні гравцями загаданого слова своїй команді без  використання спільнокореневих слів.

Учасники гри діляться на 4 команди по 5 осіб. Кожній команді видається по 35 карток, на яких написано по 8 слів, що стосуються європейської тематики.

Спершу розігрується черговість гри команд.

У грі один учасник буде виступати в ролі того, хто пояснює слова, інші намагатимуться відгадати задане слово. Виступаючий пояснює кожне слово, яке написано на картці.

Якщо загадане поняття складається з двох і більше слів, то гравець, який пояснює це поняття команді, може назвати другорядне слово, а члени його команди мають відгадати головне. Наприклад, якщо загадано словосполучення «литовська мова», то гравець під час пояснення може сказати слово «мова».

Потрібно пояснити щонайменше 4 слова з однієї картки. Після закінчення слів на картці гравець бере наступну картку. Раунд триває півтори хвилини. Завдання команди – відгадати якомога більше слів за цей часовий проміжок. Потім черга переходить до іншої команди.

Кожна команда грає три раунди протягом гри. Три гравці команди повинні виступити в ролі особи, яка пояснює слова.

Далі – підрахунок балів. За кожне вгадане слово команда отримує 1 бал. Виграє та команда, яка набрала найбільшу кількість балів.

Щоб додати грі інформаційно-просвітницької складової, між раундами модератор розповідає учасникам гри цікаві факти про слова, які були озвучені в раунді.

Тематика слів: європейські країни та столиці, визначні пам’ятки культури, видатні особистості, винаходи тощо.

Гра відбувалася активно, креативно та емоційно. Учні ліцею отримали подарунки на пам’ять та позитивні враження.

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора